Schoolinformatie

Leuk dat je hier een kijkje komt nemen!

Wij vertellen je graag alvast wat meer over onze school. Want hoe ziet jouw lesrooster er straks uit? En welke vakken volg je eigenlijk? Wat zijn SOM, Zermelo en itslearning? Je hebt vast best wel wat vragen. Scrol gauw verder en kom er achter!

Dit is jouw rooster

In de eerste week van het nieuwe schooljaar krijg je het lesrooster uitgereikt. In de loop van het schooljaar kunnen er wijzigingen optreden in het lesrooster, bijvoorbeeld door ziekte/afwezigheid van een docent of door activiteiten. We verzoeken jou en jouw ouders/verzorgers hier rekening mee te houden.

De vakken die je krijgt

Als je op het Dollard College begint, dan kom je eerst in de onderbouw. Dit zijn de eerste twee jaren van de school. In de onderbouw kijken de leraren goed naar wat jij kunt. Als de leerstof te moeilijk is, doe je een stapje terug. Gaat het je gemakkelijk af, dan kun je een ‘treetje hoger’ werken. Zo werk je altijd op je eigen niveau en in je eigen tempo. Bij veel vakken moet je ‘echt leren’. Dan gaat het dus om het kennen en begrijpen van de leerstof. Maar vaak moet je ook iets leren doen. Bijvoorbeeld iets vertellen in het Engels of Frans. Of onderzoek doen met een microscoop.

Hieronder zie je de vakken die je kunt krijgen. Veel vakken krijg je al in de onderbouw. Andere vakken zoals Latijn, natuur- en scheikunde, (bedrijfs)economie, ckv en tekenen krijg je later. Het verschilt per onderwijsniveau welke vakken je wel en niet krijgt. Ben je een vmbo-leerling, dan volg je bijvoorbeeld geen Frans. Ben je een havo of vwo -leerling, dan wel.

Onze leerlingen vertellen je graag meer over onze vakken

Nederlands
Engels
Duits
Frans
Aardrijkskunde
Geschiedenis
Kunstvakken
Muziek
Economie
Nask
Latijn
Beeldende vorming
Lichamelijke opvoeding
Loopbaanoriëntatie
Mentoruur
Wiskunde
Biologie
Antwoorden op je vragen

HUH, wat is dat?!

Mijn Dollard College is een digitale omgeving van het Dollard College. Dit noemen we ook wel ons 'portaal'. Zodra je bij ons op school bent ingeschreven, krijgen jij en jouw ouders inloggegevens voor dit portaal. Mijn Dollard College staat vol met informatie en handige apps. Denk aan nieuwberichten, de vakantieplanning, Word, Outlook, SOM, itslearning en nog heel veel meer! Dit is de digitale plek waar jij je schooldag zult beginnen.

SOM of eigenlijk Somtoday, is een heel handig informatiesysteem dat onze school gebruikt. In dit systeem worden al jouw gegevens goed bewaard door onze administratie. Maarrrr.. let op! Want jij en je ouders kunnen ook jouw cijfers bekijken in dit systeem. Hartstikke handig!

Op itslearning vind je informatie over online methodes en huiswerkopdrachten. Denk aan luisteropdrachten, filmpjes met uitleg en oefenmateriaal. Hier kan je op school én thuis mee aan de slag.

Jouw rooster staat in Zermelo. Deze app zal jij vast en zeker vaak gaan gebruiken. Bijvoorbeeld om te checken wanneer je ook alweer Engels hebt of wanneer je je favoriete docent weer gaat zien!